Informationsmøde i aften om asylcentret på Jægerspris Slot

Dette er en af de bygninger, som fremover skal huse unge asylansøgere. Foto: Hornsherred Avis.

I aften er der informationsmøde om det kommende asylcenter på Jægerspris Slot.

Kong Frederik VII’s Stiftelse på Jægerspris Slot har indgået kontrakt om et flygtningecenter med Udlændingeservice i en række bygninger, som tilhører stiftelsen.

Så snart bygningerne er istandsat, skal Røde Kors efter aftale med Udlændigeservice, drive centeret, som skal rumme ca. 45 uledsagede flygtninge børn- og unge.

Røde Kors ser frem til, at hjælpe asylansøgerne med indkvartering i de idylliske omgiverlser ved slottet og man håber, at frivillige privatpersoner og foreninger, vil være med til at lave aktiviterer på centret til glæde for asylansøgerne.

– Vi håber at lokalområdet vil tage udfordningen op, siger Asylchef hos Dansk Røde Kors, Jøgen Chemnitz.

Dansk Røde Kors er klar over, at åbningen af et asylcenter giver mange sprøgsmål i lokalområdet. Derfor inviterer Røde Kors, Udlændingeservice og Kong Frederik VII’s Stiftelse på Jægerspris Slot til informationsmøde i aften klokken 19.00 i Rebekka-salen på Jægerspris Slot.

2 thoughts on “Informationsmøde i aften om asylcentret på Jægerspris Slot

 • 29. juni 2010 at 19:31
  Permalink

  Læser, at Dansk Røde Kors lukker tre asylcentre – et på lange land og to på Lolland og medarbejderne skal fyres.

  Kunne man ikke have beholdt sine sikker udemærkede medarbejdere i stedet for at fyre dem og så oprettet pladser til flygtningebørnene der i stedet?

  Kan desværre ikke deltage i informationsmødet i aften for så havde jeg spurgt der.

 • 29. juni 2010 at 20:30
  Permalink

  Det er utroligt at man vælger at lægge et asylcenter midt i en offentlig park – ved siden af et slot, hvor der kommer besøgende museumsgæster – yderligere er det midt i byen.
  Ved færgelunden ligger et vandrehjem, som kunne have været en mulighed.
  Mod Kulhuse har jeg hørt at der også var mulighed for indkvartering – hvorfor har der ikke været en høring, hvor beboerne i Jægerspris havde mulighed for – på demokratisk vis – at få en valgmulighed, om asylcentret skulle være på slottet, eller vandrehjemmet – jeg tror godt jeg ved hvad folk ville have valgt
  Hvis jeg googler asylcenter og problemer, kommer der bekymrende mange dårlige ting frem.
  Jeg har altid været glad for at gå tur i parken – jeg kan nu have en frygt for at parken bliver en del af asylcentret og ikker mere er for beboerne og de besøgende museumsgæster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.