Hent god kompost til haven – helt gratis

Frem til 30. april kan der hentes gratis kompost til haven. PRfoto.
Frem til 30. april kan der hentes gratis kompost til haven. PRfoto.

Der er gratis kompost at hente på genbrugsstationerne i Vestforbrændings ejerkommuner fra i dag mandag den 20. marts og frem til den 30. april. I Frederikssund Kommune foregår det på kommunens tre genbrugsstationer.

– Efter endnu en relativt mild vinter begynder vi at dele gratis kompostmuld ud allerede i marts, fordi haveejerne gerne så tidligt som muligt vil have jord under neglene, siger udviklingschef Yvonne Amskov fra Vestforbrænding. – Så frem til søndag den 30. april kan man hente al den kompost, man har brug. Husk bare at medbringe en trailer eller nogle sække og en skovl!

Den gratis kompost er lavet af have- og parkaffald, som er blevet komposteret lokalt. Den er meget næringsrig og skal altid blandes med jord eller sand. For hvis man sår eller planter i den rene kompost, risikerer man at ødelægge planten og svide dens rødder.

– Ved at omsætte haveaffaldet til kompost genbruger vi ressourcerne og recirkulerer næringsstoffer til naturen, siger Yvonne Amskov. – På den måde er vi med til at sikre en fornuftig udnyttelse af sparsomme råvarer, som for eksempel fosfor, der er en ressource, vi risikerer at få mangel på i fremtiden.

Komposten kan hentes på Nørhaven 8 i Jægerspris, Bronzeager 5 i Skibby og Strandvangen 17 i Frederikssund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *