Læserbrev: Lad borgerne bestemme selv!

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Lad borgerne bestemme selv!
 
Det repræsentative demokrati i Danmark er begyndt at vise sit træthedstegn. Hvor to ud af tre vælgere havde tillid til de folkevalgte, så er det nu kun en tredjedel af befolkningen i dag.
 
Den mistillid og mistro som folket nærer til politikerne skal særligt vi, som ønsker et folkevalgt embede i byrådet, tage alvorligt. Vi skal turde, at tage kampen op mod den politikerlede og mistillid til politikerne som en stor del af befolkningen føler. Demokratiet må og skal aldrig være en statisk størrelse, vi skal tage tyren ved hornene og give suveræniteten tilbage til den enkelte borger.
 
Demokratiet er efterhånden blevet marginaliseret til et enkelt kryds hvert fjerde år. Demokratiet skal foregå hver eneste dag, uge, måned og år. Vi skal give borgerne i Frederikssund kommune muligheden for, at have indflydelse på hver enkel sag i byrådet. Derfor vil jeg aktivt kæmpe for, at vi indfører bindende kommunale folkeafstemninger i Frederikssund, samt give borgerne mulighed for, at indsamle underskrifte om en konkret sag der skal sættes til folkeafstemning i kommunen.
 
I dag er det desværre således, at kommunale folkeafstemninger kan ske, men de er dog ikke bindende for byrådet. Det skal vi have gjort op med, for enhver beslutning, som træffes i byrådet påvirker alle i kommunen og derfor skal vi have muligheden for, at sige ja eller nej til de politiske beslutninger. Alle borgere skal have mulighed for at blive hørt i spørgsmål om nedskæring i velfærden, indvandringspolitikken, lukning af skoler eller hvad end der kunne være relevant. Lige såvel som at Folketinget ikke altid er synkroniseret med borgerne national, så er byrådet det heller ikke lokalt.
 
Demokratiet består ikke kun af et kryds hvert fjerde år og 23 byrådspolitikeres holdninger. Demokratiet skal komme nedefra, fra borgeren og individet. Jeg tror på, at lokale udfordringer håndteres bedst af det lokale flertal. Demokratiet i Frederikssund skal for fremtiden være mere åbent og inddragende for alle borgere i vores kommune.  
 
Af Tobias Weische
Byrådskandidat i Frederikssund, Dansk Folkeparti. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *