Snart kan det være slut med at betale med kontanter om aften

Arkivfoto: LV11 / Pixabay

Det kan snart være slut med at købe slik, sodavand og cigaretter og betale med kontanter om aften.

Fra årsskiftet kan butikker og andre betalingsmodtagere selv vælge, om de ønsker at modtage kontanter i tidsrummet kl. 22 til kl. 06. I områder med særlig røveririsiko vil kontanter kunne afvises fra kl. 20 til kl. 06. De nye regler skal gøre det nemmere for butikkerne at beskytte sig mod røveri.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har i dag offentliggjort en liste over postnumre, hvor butikker og andre betalingsmodtagere fra 1. januar 2018 kan vælge, om de ønsker at tage imod betaling med kontanter i tidsrummet kl. 20 til kl. 06.

I Hornsherred er det butikker i postnumrene

3630 Jægerspris
4060 Kirke Såby
4070 Kirke Hyllinge

som er omfattet af den udvidede mulighed for ikke at tage imod kontanter.

Mens butikkerne i 4050 Skibby altså kan vælge ikke at tage imod kontanter mellem kl. 22.00 og 06.00.

I dag er alle betalingsmodtagere med betjent salg forpligtet til at tage imod kontant betaling. Formålet med ændringen af reglerne for modtagelse af kontanter er at give butikker og andre betalingsmodtagere bedre mulighed for at beskytte sig mod røverier i aften- og nattetimerne.

Reglerne følger af den nye betalingslov og træder i kraft den 1. januar 2018.

– Jeg er glad for, at vi nu er klar til at udmønte de nye regler. Ved at gøre det muligt for butikkerne selv at vælge, om de ønsker at tage imod kontanter i aften- og nattetimerne, får butikkerne et nyt redskab til at beskytte personalet mod røverier, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Listen over postnumre, hvor betalingsmodtagere kan vælge at afvise kontanter i tidsrummet kl. 20 til kl. 06, dækker de 25 procent af postnumrene i Danmark, der hyppigst er udsat for røveri i forhold til befolkningstætheden og er udarbejdet af Erhvervsministeriet på baggrund af oplysninger fra Rigspolitiet.

Listen over berørte postnumre kan ses her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *