Kommunen skal finde 163 millioner efter manglende salg i Vinge

Oversigt over Vinge Illustration: Henning Larsen Arkitekter, EFFEKT, MOE og Marianne Levinsen.
De fleste mennesker ved godt, at det ikke er særlig klogt, at bruge flere penge end man tjener. Men det er præcis det kommunalpolitikerne i Frederikssund Kommune har gjort.

Der bliver noget at snakke om, når byrådet i dag mødes til ekstraordinært møde. Der mangler nemlig 163 millioner kroner i kassen i Frederikssund Kommune. Pengene skulle, ifølge dr.dk, være hentet som indtægter fra salg af byggeretter i den nye bydel Vinge. Men det er ikke sket. Problemet er så, at pengene har været regnet som indtægter i budgettet for 2017 og er dermed blevet brugt.

Nu hvor pengene så ikke er kommet ind, må kommunalpolitikerne finde de manglende millioner et andet sted i budgettet – det vil kræve betydelige besparelser – besparelser, som skal findes inden nytår.

– At vi har kalkuleret med nogle store indtægter fra salg af byggeretter ude i Vinge Centrum, og den aftale ikke er faldet på plads, er selvfølgelig ærgerligt, når vi står i denne situation. Derfor skal vi selvfølgelig reagere på den nu, siger borgmester John Schmidt Andersen (V) til dr.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.