Nye vej og tunnel skal mindske trængslen i København – uden brugerbetaling

Sådan så det ud i februar 2014 under byggeriet af tunellen på Nordhavnsvej i København. Foto: Drlectin (CC BY-SA 3.0)

I dag blev Nordhavnsvej i København officielt indviet og med åbningen kan københavnerne glæde sig over, at der nu sikres bedre fremkommelighed i mange år frem – og helt uden de skal betale for at benytte tunellen – i modsætning til borgerne i Frederikssund Kommune, der skal betale for at benytte Kronprinsesse Marys Bro, når den står færdig.

Ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Kommune skal “Nordhavnsvej mindske trængslen på ydre Østerbro” og “Over 30.000 bilister forventes at benytte Nordhavnsvej dagligt, og samtidig vil cirka 15.000 biler blive ledt væk fra centrale beboelsesgader på Østerbro, i Indre By og i Gentofte”.

I fredags gennemførte omkring 600 borgere et fakkeloptog over Kronprins Frederiks Bro i protest mod, at borgerne i kommune fremover skal betale for at køre på tværs af kommunen via Kronprinsesse Marys Bro og ellers må leve med markante trafikale chikaner, der skal tvinge bilisterne over på den nye bro.

I morgen mandag d. 18. december bliver Nordhavnsvej og tunellen åbnet for biltrafik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.