På trods af tusindvis af underskrifter: Ministeren holder fast i brugerfinansiering

Transportminister Ole Birke Olesen (LA). Foto: Niels Hougaard.

Mere end 13.000 underskrifter ser ikke umiddelbart ud til, at ændre på udsigten til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro. Det står klart efter borger- og facebookgruppen ” Nej tak til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro” i dag var på besøg hos transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

Ved besøget overrakte gruppen mere end 13.000 underskrifter til ministeren og gav udtryk for de bekymringer og holdninger der er til brugerbetaling for at benytte den nye bro.

Men hverken argumenter eller underskrifter bed for alvor på transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, der efter mødet udtalte sig til Frederikssund Posten og Hornsherred Avis:

– Vi har i dag haft et godt møde, hvor jeg blandt andet fik overrakt underskrifterne mod brugerbetaling på den nye bro på Roskilde Fjord. Det vil jeg gerne kvittere for. Samtidig er det vigtigt at huske på, at statskassen bidrager med ca. 1/3 af finansieringen, og at brugerbetalingen på broforbindelsen baserer sig på en aftale med Frederikssund Kommune og er vedtaget af et bredt flertal i Folketinget med anlægsloven i 2014.

– Uden brugerbetaling kunne projektet ikke være blevet besluttet før efter 2020. Nu vil den nye bro stå klar i slutningen af 2019, siger Ole Birk Olesen.

Minister: Bilisterne får en samlet gevinst
Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen mener, at broen samlet set er en gevinst for bilisterne, også selvom det er en betalingsbro:

– Statskassen har ikke penge til alle de gode og samfundsøkonomisk fornuftige vejprojekter, der er undersøgt rundt omkring i landet. Derfor er brugerfinansiering en mulighed på nye projekter som Kronprinsesse Marys Bro, når de bilister, der vælger at køre den vej, samlet set får en gevinst, fordi de sparer tid frem for at holde i lange køer på den eksisterende bro, siger ministeren og tilføjer:

– Det vil blive en gevinst for de mange pendlere til/fra Hornsherred og for erhvervslivet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.