Indskærpelse til Meny: Fisk, delikatteser og hænder deler håndvask


En indskærpelse – det var resultatet, da Fødevarekontrollen onsdag lagde vejen forbi Meny i Skibby.

I butikkens fiskeafdeling fandt fødevarekontrollen ud af, at der ikke var nogen håndvask i salgs og betjeningsområdet med fisk. Det til trods for, at Meny allerede ved en tidligere kontrol tilbage i marts måned havde lovet, at den var bestilt og ville blive sat op.

Ifølge kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen var der én vask i området og den blev brugt som fødevarevask af delikatesseafdelingen til skylning af salat og til udsmidning af is fra fiskeafdelingen. Samme håndvask blev brugt af både delikatesseafdelingens og fiskeafdelingens personale.

Kontrollanten fik ved selvsyn set hvordan det foregår. For under kontrolbesøget benyttede delikatessepersonalet fødevarevasken som håndvask, mens der i bunden lå madrester og en større bunke is fra fiskeafdelingen.

Miseren om håndvasken, som forretningen lovede nu var bestilt og vil blive sat op “tirsdag i næste uge”, resulterede i en indskærpelse om, at “der skal være et tilstrækkeligt antal håndvaske, der er hensigtsmæssigt placeret og specielt beregnet til håndvask. Håndvaskene skal være forsynet med rindende varmt og koldt vand og faciliteter til hygiejnisk vask og tørring af hænderne”. Desuden betyder indskærpelsen, at der vil blive lavet en gebyrbelagt opfølgende kontrol. Til kontrolrapporten blev det kun til en halvglad smiley for både fiske- og delikatesseafdelingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.