Arkivfoto: Ernests Dinka, Saeima <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en">(CC BY-SA 2.)</a>
Arkivfoto: Ernests Dinka, Saeima (CC BY-SA 2.)
Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary vil forestå åbningen af den nye bro over Roskilde Fjord, som er opkaldt efter hende selv.

Indvielsen finder sted lørdag d. 28. september.

Den 1,4 km lange højbro krydser Roskilde Fjord og forbinder Frederikssund og Hornsherred.

Navnet på den nye bro blev fundet ved en navnekonkurrence tilbage i 2015. I alt 447 borgere deltog og indsendte deres forslag, og navnet Kronprinsesse Marys Bro blev offentliggjort på et pressemøde i december samme år.

Anlægsarbejdet startede 2017, og lørdag den 28. september bliver Kronprinsesse Marys Bro og den nye fjordforbindelse åbnet.

– Det bliver en stor dag, når vi indvier Kronprinsesse Marys Bro og kan tage den nye forbindelse over fjorden i brug. Derfor er vi glade for, at Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary har sagt ja til at åbne Kronprinsesse Marys Bro. Kronprinsessens deltagelse vil bidrage positivt til en festdag, som vi håber rigtig mange mennesker har lyst til at være en del af, siger Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund.

Folkefest over fjorden
Ud over den officielle åbning af broen byder dagen også på broløb og folkefest. Når broen er åbnet af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, skydes broløbet i gang, og broen åbnes for alle, så løbere og gående kan nyde broen og udsigten, inden bilerne gør deres indtog. Broløbet er arrangeret af to lokale løbeklubber, Out-Run Frederikssund og Fjordløberne Frederikssund. 10.000 løbere har købt startnummer til det udsolgte løb.

Åbningen markeres ligeledes med kulturelle indslag, som Frederikssund Kommunes mange foreninger står for. Der vil blandt mange andre indslag være korsang, fotoudstillinger og vikingespil. På eventpladsen kan man opleve udstillinger om projektet, og der vil være aktiviteter for børn, der blandt andet kan støbe en bropille i beton eller prøve kræfter med perspektivtegning.

– Jeg ser meget frem til indvielsen af Kronprinsesse Marys Bro, og det glæder mig, at Kronprinsessen selv kommer og åbner broen. Jeg håber, at mange borgere vil komme og byde hende velkommen, og også bakke op om folkefesten. Vi har allerede nu mange lokale foreninger og virksomheder, der gerne vil bidrage til festen, så jeg er sikker på, at det bliver en god dag, og Kronprinsessens tilstedeværelse bliver prikken over i’et, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Festpladsen åbner fra klokken 9 og lukker klokken 17. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary vil deltage i åbningsarrangementet fra klokken 10-12.

/ feature, Jægerspris, Skibby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.