Lejre er mest erhvervsvenlig i Region Sjælland

Arkivfoto: rawpixel / Pixabay

Mens Lejre, Kalundborg, Solrød og Sorø er blandt de 20 mest erhvervsvenlige kommuner i hele Danmark, så er Greve blandt de mindst erhvervsvenlige. Det viser Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed, hvor også Odsherred, Holbæk og Slagelse går tilbage.

Erhvervsvenligheden er steget i hele ti kommuner i Region Sjælland. Lejre er som nummer 15 ud af 98 kommuner en af landets mest erhvervsvenlige – og den mest erhvervsvenlige i Region Sjælland.

Det viser Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets 98 kommuner, som vurderer kommunerne ud fra 23 forskellige parametre og nøgletal som fx ventetiden på en byggetilladelse, åbningstiden på genbrugspladserne og størrelsen på gebyrer og skatter.

Her er Lejre, Kalundborg, Solrød og Sorø på henholdsvis plads nummer 15, 17, 18 og 19 blandt de 20 mest erhvervsvenlige kommuner i hele landet, skarpt efterfulgt af Køge på plads nummer 21, Guldborgsund på plads nummer 25, Holbæk på plads nummer 26 og Stevns på plads nummer 29.

– Det er virkelig flot, at vi har så mange kommuner i vores del af landet, der gør en stor indsats for at gøre hverdagen nemmere for små og store virksomheder i lokalområdet. Jeg er sikker på, at det også giver bonus i forhold til at fastholde arbejdspladser og vækst. Forsæt det gode arbejde og tillykke med de flotte placeringer, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster, Jesper Toftebjerg Andersen.

I Greve er blandt andet ventetiden på en byggetilladelse steget, og kommunen har skåret ned på møderne med de lokale virksomheder om kommende udbud. Det er en del af forklaringen på, at Greve er faldet 48 pladser og i år er nummer 82 ud af 98 kommuner.

– Og så er der også bare en masse andre kommuner, som har arbejdet hårdt på at blive mere erhvervsvenlige, og som derfor har overhalet Greve. Erhvervsvenlighed skal have konstant opmærksomhed, så den service, som kommunen tilbyder, passer ind i virksomhedernes hverdag. Greve må i arbejdstøjet og vinde det tabte tilbage, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

Også Odsherred, Holbæk og Slagelse har oplevet tilbagegang i forhold til sidste års analyse.

– Alle tre kommuner ligger heldigvis stadig i den mest erhvervsvenlige halvdel af landets kommuner, men derfor er det ærgerligt at gå tilbage. Jeg håber, at både de kommuner, som er placeret mindre godt, og de kommuner, som har tabt terræn, vil se nærmere på tallene bag deres placering og arbejde på at gøre det bedre til næste år, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.