Lejre Kommune fraråder badning ved Kyndeløse Strand

DanaTentis / Pixabay

Ved 11-tiden i dag meddelte Lejre Kommunes badevandsovervågningssystem, at der var udløb af urenset spildevand fra Ejby Renseanlæg til Isefjorden. Derfor anbefaler Lejre Kommune ikke badning før på torsdag.

Selv om udløbet hurtigt blev stoppet, er der løbet urenset spildevand ud i fjorden. Selskabet Fors, der står for driften af anlægget, er blevet bedt om at lave en redegørelse om hændelsen og hvad der kan gøres for at noget lignende ikke sker igen.

Inden de coliforme bakterier, der er i spildevandet og som kan være sygdomsfremkaldende, er døde, går der op til 72 timer. Derfor anbefaler Lejre Kommune ikke badning før på torsdasg d. 27. juni kl. 11.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.